top of page

Hoe Blij en Vrij Onderneem Jij?


Want Blij en Vrij ondernemen is een Basisvoorwaarde voor Succes!


Vanzelfsprekend is het belangrijk dat je bedrijf zichtbaar is en gevonden wordt om je ideale klant beter en meer te kunnen leveren dan ie verwacht. Maar jouw bedrijf valt of staat met jou! En als jouw zaken minder succesvol uitpakken dan gewenst of zelfs achterwege blijven, dan knaagt dat aan jou. Wat kun je doen? Op dezelfde manier nog meer actie ondernemen zal niet tot het gewenste resultaat leiden. Alleen zakelijke plannen waarin doelen en gewenste resultaten matchen met wie JIJ als ondernemer bent, wat JIJ wilt en waar JIJ voor staat hebben de hoogste kans van slagen. Want ondernemen is jezelf durven te onderscheiden van de massa.

En daarom heb ik Kwetsbaar Krachtig met S.M.I.L.E.Y ontwikkeld, ontstaan uit mijn aandeel aan de internationale bestseller The Law of Brand Attraction. In slechts 6 stappen zorgt S.M.I.L.E.Y er op een eenvoudige manier voor dat jij weer met ‘n lach en succesvoller aan de slag gaat.

Met als als logisch resultaat:

  • mooie opdrachten die jouw onderscheidende waarde onderstrepen

  • een stijgende omzet,

  • betaling van je facturen,

  • opschalen van je bedrijf.


Je crëeert het leiderschap om toe te staan dat kansen en mogelijkheden van alle kanten naar je toe kunnen gaan stromen. En als je zo doorgaat, kan financieel vrij zijn een reële optie worden. En kun je het leven gaan leiden waar je van droomt. Hoe zou dat zijn? Stel het je eens voor: zie het voor je, hoor het, voel het!


Plannen, ambities, doelen en gewenste resultaten


Want ik twijfel er niet aan dat jij over alle vaardigheden beschikt en de technieken onder de knie hebt om expert te zijn in jouw vakgebied. Die je in staat stellen jezelf te laten zien en horen op de beste zichtbare manier die er is. Je hebt behoorlijk geïnvesteerd en hard getraind om alles wat nodig is in het moderne zakendoen te beheersen. Desondanks zien en horen we niet genoeg tot vrijwel niets van je. Ondanks al je uitstekende plannen vol ambities, doelen en gewenste resultaten. Hoe kan dat toch? Hoe moedeloos word je er zelf van dat we jouw ultieme oplossing voor je ideale klant nauwelijks horen, zien of ervaren zoals jij dat graag zou willen. Dat je links en rechts wordt ingehaald door anderen die het wel lijkt te lukken... Misschien ben je ten einde raad, niet wetend wat er aan de hand is, niet wetend wat en waarom het gebeurt. Waarom lukt het jou niet om er mee door te breken en zie je anderen dat wel doen!


Waarschijnlijk komt het omdat word je geplaagd door de ontbrekende schakel.


Kwetsbaar Krachtig met S.M.I.L.E.Y.


Over de ontbrekende schakel heb ik geschreven in de internationale bestseller The Law of Brand Attraction. En na alle enthousiaste reacties daarover en gesprekken met ondernemers zoals jij heb ik Kwetsbaar Krachtig met S.M.I.L.E.Y. ontwikkeld, bestaande uit 6 stappen:


  1. Source Awareness

  2. Mindset Smoothly Shifting

  3. Implement Courageous

  4. Learn Step by Step

  5. Evolve Successfully

  6. You Consistently

Via deze stappen, vanzelfsprekend in het Nederlands, leer je hoe je een zakelijk plan maakt en uitvoert, dat écht werkt. Niet omdat iedereen het zo doet, maar omdat het bij JOU past.


Ik zal alvast een tipje van de sluier oplichten. Stap 6 ‘You Consistently’ gaat over JOU. Want terecht draait jouw bedrijf om jouw ideale klant waarvoor jij de unieke oplossing hebt. Maar vergeet niet dat jij de oorsprong, de bedenker, de stichter en de motor van jouw onderneming bent. En dat je doet wat nodig is tot over de eindstreep je klant tot volle tevredenheid van dienst te zijn. Jouw passie, waarom jij zelfstandig bent gaan ondernemen. Jouw bedrijf valt of staat dan ook met jou! Daarom, als jouw plannen niet of niet voldoende leiden tot zichtbaarheid, vindbaarheid, meer omzet en succes ben jij zelf waarschijnlijk de missing link. Want het gaat erom dat je het lef hebt nieuwe vaardigheden en technieken in te zetten op een manier die bij JOU past. Alleen dan onderscheid je je van de rest.


Ik heb de stappen van Kwetsbaar Krachtig met S.M.I.L.E.Y. zodanig opgebouwd dat je altijd gemakkelijk een stap terug kunt gaan als gaandeweg blijkt dat er in de vorige stap toch nog iets openstaat om af te ronden.


Stap 1 Source Awareness, gaat o.a. in op bewustwording van ondernemersperfectionisme. Als perfectionist heb je misschien het gevoel dat wat je ook doet, het altijd nog beter kan. Let op: Er is niets mis mee om het allerbeste te willen doen en daarvan te genieten. Zolang het niet leidt tot bijvoorbeeld piekeren, slecht slapen of uitstelgedrag. Want dan wordt het ongezond perfectionisme en dat kan je enorm in de weg staan om te groeien en uit te bouwen, persoonlijk en zakelijk. En het is een belangrijke trigger voor burn-out. Ja, dat kan ook ondernemers overkomen.

Daarnaast gaat stap 1 over vitaliteit en veerkracht. Om het avontuur in je leven en ondernemerschap te herontdekken en je impact te verdubbelen. Omdat jij het belang weet van het Kwetsbaar en Krachtig matchen van jouw zakelijke doelen met wie je bent, wat JIJ wilt en waar je voor staat. Binnenkort publiceer ik Kwetsbaar Krachtig met S.M.I.L.E.Y. stap 1. Daarom … Stay tuned 😉


En laat me mezelf even voorstellen: Ik ben Wilma. Net als jij ben ik een perfectionist. Als Kwetsbaar Krachtig Katalysator werk ik met ondernemers die beseffen dat zij de spil zijn van hun bedrijf waar alles om draait en dat het belangrijk is om die motor draaiende te houden. Ondernemers komen bij mij om te leren hoe je Kwetsbaar en Krachtig het podium durft te pakken van je product of dienst, en daarmee de impact creëert die je wilt, op weg naar het leven waar je van droomt. Laat me je vragen gerust weten. Of nog beter.. plan een vrijblijvend persoonlijk gesprek met me in om eens te sparren over waar jij behoefte aan hebt.
















Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page